iStage
 

Skileraar

« terug
Functieomschrijving
Voorwaarden
Profiel
Periode
Locatie
Vacature

  Aanmelden

Functieomschrijving

Een stage als skileraar is uiteraard een geweldige ervaring. Je staat hele dagen in de sneeuw, brengt je enthousiasme over op anderen en maakt van je hobby je werk. Weet echter ook dat een stage als skileraar ook verantwoordelijkheden met zich mee brengt. 
Zodra je jouw skilerarenoutfit van de skischool aan hebt ben je skileraar, dus ook naast je lessen. Of je nu in de bus of in de lift zit, in de supermarkt loopt of in een restaurant of café bent. Vakantiegangers zien jou in deze outfit als skileraar en spreken je ook op die momenten aan met vragen over het gebied en/of de skischool. Zolang jij je lerarenoutfit draagt verwacht de skischool dat je de mensen die je tegenkomt begroet, vriendelijk bent en service biedt als vakantiegangers daarom vragen. Tijdens het dragen van je lerarenoutfit van de skischool heb je een voorbeeldfunctie, wees je daarvan bewust .  
 
Werkzaamheden
Je stage kent een 6 daagse werkweek, bij de meeste skischolen ben je op zaterdag vrij. 

Lesgeven
Een skischool biedt lessen voor jong en oud, er zijn niveau groepen voor iedereen. Om je goed voor te bereiden op je werkzaamheden, loop je de eerste periode van je stage mee met een collega. Tijdens deze periode wordt er gekeken naar je eigen vaardigheid, maar zeker ook naar je motivatie, inzet, enthousiasme en verantwoordelijkheidsgevoel. Veiligheid staat altijd voorop. Gedurende de periode krijg je steeds meer verantwoordelijkheden, je mag steeds meer oefenvormen uitleggen/voordoen en dat bouw je uit naar het geven van een hele les. Als de skischool ziet dat je klaar bent voor de volgende stap, dan krijg je een eigen groepje toegewezen.  Je mag dan je eigen lessen gaan voorbereiden, zorg altijd dat je voldoende oefenvormen hebt om de les mee te vullen. Tijdens het lesgeven is differentiëren belangrijk, niet iedereen heeft immers hetzelfde niveau.  
 
Afhankelijk van de leeftijd en vaardigheden van je lesgroep start je in kinderland of op de oefenwijde voor een halve dag, een dag of meerdere dagen. Op basis van het niveau en ontwikkeling van de lesgroep stel je een lessenreeks samen en/of bij. Als je voor de eerste keer skilessen geeft in Oostenrijk, dan werk je hoofzakelijk met kinderen. Plezier staat tijdens je lessen centraal, ongeacht welke niveaugroep je hebt. Zorg altijd voor variatie in je oefenvormen, geef een high five, deel complimentjes uit en geef persoonlijke aanwijzingen. Als de kinderen enthousiast zijn, dan zijn hun ouders dat ook! Het is je doel om je enthousiasme over te brengen op je lesgroep en om iedereen naar een hoger niveau te tillen. 
 Elke lesgroep verdient een enthousiaste skileraar die zorgt voor leuke en gevarieerde lessen. 

Neventaken
Uiteraard komen er naast het lesgeven ook extra taken aan bod, de meest voorkomende zijn:

 • Kinderland opbouwen/afbreken
 • Lunchen met je lesgroep bij een hutje ergens op de piste (indien dit is bijgeboekt)
 • Wedstrijd parcoursen uitzetten/afbreken
 • Medailles uitreiken aan je lesgroepje
 • Foto’s die gemaakt zijn door de skischool verkopen aan je cursisten
 • Bijzondere activiteiten/evenementen promoten
 • In het Mascotte pak de kinderen vermaken
 • Kleine administratie bijhouden
 • Evenementen
 • Elke skischool organiseert gedurende het seizoen diverse evenementen, de kans is groot dat jij bij 1 of meerdere evenementen wordt ingezet. Een aantal voorbeelden van evenementen zijn:
 • Het organiseren van wedstrijden
 • Het organiseren van bijzondere (kinder)activiteiten (een skitour, sneeuwfietsen, rodelen)
 • Demonstratie shows bestaande uit verschillende onderdelen (fakkeloptocht, carven, freestyle etc.)

Lerarentraining
Wekelijks is er een lerarentraining, de training is gericht op je eigenvaardigheid (techniek), maar ook wordt er aandacht besteed aan de didactiek. De leraren training is 1 of 2 keer per week, dit kan per skischool verschillen.