iStage
 

Fun Station Representative

« terug
Functieomschrijving
Voorwaarden
Profiel
Periode
Locatie
Vacature

  Aanmelden

Functieomschrijving

 

Eurocamp is een Engelse organisatie die familievakanties aanbiedt op de top campings van Europa. Als fun station representative organiseer je samen met je collega’s leuke activiteiten voor kinderen en tieners. Naast het activiteitenaanbod voor de kinderen organiseer je ook speciale activiteiten voor het hele gezin, zodat de kinderen en hun ouders gezamenlijk mee kunnen doen aan de gezinsactiviteiten en samen plezier kunnen maken.

Werkzaamheden
Je stage kent een 5,5 daagse werkweek, dat betekent dus dat je 1,5 dag per week vrij bent. Hieronder vind je een omschrijving van de werkzaamheden van een fun station rep. Benieuwd waarom Nick (oud student Drenthe College) de stage bij Eurocamp een meerwaarde vindt? Bekijk dan deze video. Benieuw hoe hij zijn eerste stageweek ervaren heeft, klik dan hier.

Voorbereiden van activiteiten
De activiteiten worden themagericht aangeboden, jij en je collega's mogen zelf het programma samenstellen. Voorbeelden van thema's zijn: pirate mayhem, family Olympics, pizza party, world of sports, chocolate party, treasure hunt en under the sea. Allemaal leuke thema's die je steeds op een andere manier invulling kunt gaan geven. Bij het samenstellen van het programma moet je rekening houden met de leeftijden die in die week op de camping aanwezig zijn. Als er overwegend jonge kinderen op de camping zijn, dan doe je die week meer activiteiten voor de jonge kinderen van voor de tieners. Je programma pas je dus aan op de gasten die aanwezig zijn.

Activiteiten organiseren
Samen met je collega(‘s) organiseer je activiteiten voor kinderen tot 17 jaar. Het programma wordt afgestemd op de doelgroep die op dat moment op de camping aanwezig is. In het voorseizoen zijn er veelal jongere kinderen, waardoor het activiteitenaanbod er in het voorseizoen heel anders uit zal zien dan in het hoogseizoen. In het voorseizoen worden de leeftijdsgroepen gecombineerd. Als er veel kinderen van verschillende leeftijden zijn, dan worden de leeftijdsgroepen zoveel mogelijk gesplitst en organiseer je activiteiten speciaal afgestemd op de doelgroep:
- Mini Fun Station (tot 5 jaar)
- 4 t/m 7 jaar
- 8 t/m 12 jaar
- Tieners
- Familie activiteiten waar het hele gezin aan deel kan nemen


Fun Station PLUS campings
 Eurocamp heeft een aantal Fun Station PLUS campings, op die campings wijkt het aanbod iets af. Op de Fun Station Plus campings worden de doelgroepen worden in het hoogseizoen als volgt ingedeeld:
- tot 5 jaar
- 4-6 jaar
- 6-9 jaar
- 13 – 17 jaar
- Familie activiteiten waar het hele gezin aan deel kan nemen

Visits
Om je programma te promoten en alvast kennis te maken met de gasten doe je "visits". Je gaat op bezoek bij Eurocamp gasten die net op de camping zijn aangekomen, geef de kid's een high 5, laat ze welkom voelen en maak ze enthousiast voor de te gekke activiteiten die deze week op het programma staan. Als de kinderen enthousiast zijn, dan zijn de ouders dat vaak ook en andersom. 

Administratie
Je houdt een kleine administratie bij, denk daarbij aan het registreren van deelnameformulieren, het bijhouden van de inschrijfformulieren en het invullen van een accident report. Hieronder een korte uitleg van deze kleine administratieve werkzaamheden. 


Ouders krijgen eenmalig een deelnameformulier met daarop een aantal belangrijke vragen, denk daarbij aan de leeftijd van het kind, eventuele allergieën, maar ook een mobiel nummer van 1 van de ouders en het nummer van de accommodatie waar ze verblijven. Mocht er tijdens de activiteiten iets gebeuren, dan kun je de ouders altijd bereiken. Het ingevulde deelnameformulier bewaar je in een map en heb je tijdens alle activiteiten bij je. 


Voor alle activiteiten gebruik je een inschrijfformulier waarop ouders hun kinderen kunnen in- en uitschrijven. Zo kun je altijd in 1 oogopslag hoeveel kinderen er staan inschreven bij de activiteit. Indien er een kind geblesseerd raakt, dan noteer je dat op een accidentreport zodat je collega's en de ouders kunnen lezen wat er is gebeurd.