iStage
 

Food & Beverage

« terug
Functieomschrijving
Voorwaarden
Profiel
Periode
Locatie
Vacature

  Aanmelden

Functieomschrijving

Met je Food & Beverage team verzorg je alle voorkomende werkzaamheden met betrekking tot de bar, het ontbijt, de lunch en het diner. Samen zorg je ervoor dat het de gasten aan niets ontbreekt en alles in en rondom de bar en het restaurant tot in de puntjes is verzorgd.

Werkzaamheden
Je stage kent een 5 daagse werkweek, je bent 2 dagen per week vrij en daarnaast bouw je elke maand 1 vakantiedag op. Hieronder een uitgebreide omschrijving van de meest voorkomende werkzaamheden.

Barwerkzaamheden
Samen met je collega’s zorg je voor een nette, schone, opgeruimde werkomgeving. Je hebt aandacht en interesse voor de gast, je houdt de voorraad bij, neemt bestellingen op, maakt drankjes klaar en serveert deze uit, verkoopt snacks en je verzorgt ook de financiële afhandeling hiervan.

Mise-en-place
Om een zo goed mogelijke service te bieden, zorg je ervoor dat alles tot in de puntjes is voorbereid. Je zet de belangrijkste dingen alvast klaar voor het buffet, de tafels worden gedekt, het bestek wordt zorgvuldig klaargelegd en ook de glazen worden gepoleerd. 

Buffetrestaurant
Heeft het hotel een buffetrestaurant, dan wordt hier dagelijks ontbijt, lunch en diner geserveerd. De gerechten worden door jou en je collega’s gepresenteerd, je plaatst informatiekaartjes bij de aangeboden producten, je houdt nauwlettend in de gaten of je gerechten aan moet vullen en geeft de keuken door welke gerechten er extra bereid moeten worden. Gasten die vragen hebben over de producten kunnen daarvoor bij jou en je collega’s terecht. 

A la carte restaurant
In de hotels met een a la carte restaurant ben je werkzaam in de bediening. Je ontvangt de gasten, wijst ze een plaats toe, neemt bestellingen op, geeft bestellingen door aan de keuken en waar mogelijk maak je eenvoudige bestellingen zelf klaar. Denk daarbij aan het inschenken van drankjes. De gerechten en drankjes worden aan de tafel geserveerd. 

Opruim- en schoonmaakwerkzaamheden
Samen met je collega’s zorg je ervoor dat de tafels worden afgeruimd, de afwas wordt gedaan en de ruimtes weer netjes worden opgeruimd en schoongemaakt.

Tijdens je stage krijg je steeds meer verantwoordelijkheden, het hotel houdt daarbij rekening met je vaardigheden en ontwikkelingen. Zijn er specifieke schoolopdrachten die je uit moet voeren, bespreek dit dan met je stagebegeleider, neem initiatief en kom alvast met een plan/tijdsplanning.