iStage
 

Food & Beverage

« terug
Functieomschrijving
Voorwaarden
Profiel
Periode
Locatie
Vacature

  Aanmelden

Functieomschrijving

Gastgericht handelen is een belangrijk onderdeel van je werkzaamheden, samen met je collega’s speel je in op de verwachtingen en wensen van de gast. Als team zorg je ervoor dat alles in en rondom het restaurant tot in de puntjes is verzorgd. Elke club heeft meerdere restaurants, je werkomgeving kan daarom ook variëren. Er is een buffetrestaurant waar ontbijt, lunch en diner wordt geserveerd, ook kunnen gasten dineren in een specialiteitenrestaurant. Tijdens de bijzondere avonden zorg je er samen met je collega’s voor dat het restaurant wordt aangekleed in het thema en het eten mooi gepresenteerd wordt aangeboden.  

Werkzaamheden
Je stage kent een 6 daagse werkweek, dat betekent dus dat je 1 dag per week vrij bent. Daarnaast bouw je elke maand 2 vakantiedagen op. Hieronder een uitgebreide omschrijving van je werkzaamheden.

Mise-en-place
Om een zo goed mogelijke service te bieden, zorg je ervoor dat alles tot in de puntjes is voorbereid. Je zet de belangrijkste dingen alvast klaar voor het buffet, de tafels worden gedekt, het bestek wordt zorgvuldig klaargelegd en ook de glazen worden gepoleerd. 

Buffetrestaurant
Dagelijks wordt er ontbijt, lunch en diner geserveerd in het buffetrestaurant. De gerechten worden door jou en je collega’s mooi gepresenteerd, je plaatst informatiekaartjes bij de aangeboden producten, je houdt nauwlettend in de gaten of je gerechten aan moet vullen en geeft de keuken door welke gerechten er extra bereid moeten worden. Gasten die vragen hebben over de producten kunnen daarvoor bij jou en je collega’s terecht. Bij thema avonden (Spaans, gala etc.) zorg je samen met je team dat het restaurant mooi is aangekleed.

Bediening
In het specialiteitenrestaurant ben je werkzaam in de bediening. Je ontvangt de gasten, wijst ze een plaats toe, neemt bestellingen op, geeft bestellingen door aan de keuken en waar mogelijk maak je eenvoudige bestellingen zelf klaar. Denk daarbij aan het inschenken van drankjes. De gerechten en drankjes worden aan de tafel geserveerd. 

Opruim- en schoonmaakwerkzaamheden
Samen met je collega’s zorg je ervoor dat de ruimtes weer netjes worden opgeruimd en schoongemaakt.

ROBINlife
Teamwork staat bij ROBINSON centraal. Iedere werknemer wordt een “ROBIN” genoemd en ROBINS zijn samen één grote familie. Je helpt elkaar waar nodig en samen zet je de schouders onder verschillende werkzaamheden. Je hoofdwerkzaamheden vinden plaats bij de Food & Beverage, maar daarnaast heeft iedereen ROBINlife taken. Dit geldt voor jouw als stagiaire, maar ook voor de club directeur.  Als aanvulling op je werkzaamheden bij de Food & Beverage word je ingezet bij andere afdelingen, hieronder meer informatie over de ROBINlife taken.
- Aankomst en vertrek
ROBINSON biedt transfers van en naar het vliegveld. Als er een bus aankomt op de club of vertrekt naar het vliegveld, dan staan er ROBINS van verschillende afdeling bij de ingang van de club om gasten te verwelkomen met een drankje of om de gasten uit te zwaaien. 
- Bijzondere activiteiten
ROBINSON organiseert bijzondere activiteiten voor gasten, zo organiseren ze diverse themafeesten (Gala, Black & White, NEON party etc.) die sfeervol/groots worden aangepakt. ROBINS helpen bij het aankleden van de club. ROBINSON probeert hun gasten te verrassen met spontane acties of goed voorbereide thema’s. Gasten worden regelmatig getrakteerd op een hapje of een drankje. Soms sta je bij een station ergens op de club, maar het kan ook zijn dat je met een dienblad door de club loopt om je gasten iets lekkers aan te bieden.