iStage
 

Allround hotelmedewerker

« terug
Functieomschrijving
Voorwaarden
Profiel
Periode
Locatie
Vacature

  Aanmelden

Functieomschrijving

Tijdens je stage als allround hotelmedewerker draai je mee in een operationeel team, samen ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken in het hotel, de bar en het restaurant. Je stagedagen kennen veel afwisseling doordat je op alle afdelingen wordt ingezet.

Werkzaamheden
Tijdens je stage krijg je steeds meer verantwoordelijkheden, het hotel houdt daarbij rekening met je vaardigheden en ontwikkelingen. Zijn er specifieke schoolopdrachten die je uit moet voeren, bespreek dit dan met je stagebegeleider. Het is ook mogelijk om je management opdrachten tijdens je stage af te ronden. Je stage kent een 5,5 daagse werkweek. Hieronder een uitgebreide omschrijving van de meest voorkomende werkzaamheden.

Front office
Tijdens je stage mag je alle voorkomende front office werkzaamheden uitvoeren. De meest voorkomende front office werkzaamheden zijn: in/uit checken, (toeristische) informatie geven, reserveringen maken, telefoon aannemen, klachten afhandelen, facturen maken, financiële transacties afhandelen

Mise-en-place
Om een zo goed mogelijke service te bieden, zorg je ervoor dat alles tot in de puntjes is voorbereid. Je zet de belangrijkste dingen alvast klaar voor het buffet, de tafels worden gedekt, het bestek wordt zorgvuldig klaargelegd en ook de glazen worden gepoleerd. 

Restaurant en terras
Het hotel heeft een restaurant waar dagelijks een ontbijt, lunch en diner wordt geserveerd. Het ontbijt is in buffetvorm, lunch wordt a la carte aangeboden en de gehele dag is er een snackkaart beschikbaar. In het zomer(fiets)seizoen wordt er in de middag teven een pastabuffet geserveerd voor de gasten die in de middag hun koolhydraten willen bijvullen. De gerechten worden mooi gepresenteerd, je plaatst informatiekaartjes bij de verschillende gerechten en je houdt nauwlettend in de gaten of er gerechten bijgevuld moeten worden. In de avonden wordt er een 3 gangen diner geserveerd waarbij je in de bediening werkzaam bent.

Barwerkzaamheden
Samen met je collega’s zorg je voor een nette, schone, opgeruimde werkomgeving. Je hebt aandacht en interesse voor de gast, je houdt de voorraad bij, neemt bestellingen op, maakt drankjes klaar en serveert deze uit, verkoopt snacks en je verzorgt ook de financiële afhandeling hiervan. Tijdens (sport) evenementen zoals de ronde van Frankrijk, het EK/WK en de Olympische spelen versier je de bar en worden de belangrijkste wedstrijden op groot scherm getoond. 

Opruim- en schoonmaakwerkzaamheden horeca
Samen met je collega’s zorg je ervoor dat de tafels worden afgeruimd en de ruimtes weer netjes worden opgeruimd en schoongemaakt.

Housekeeping
Samen met je collega’s ben je verantwoordelijk voor de schoonmaak van de kamers.